Over Studio Billie

In 2013 werd mijn eerste zoon geboren en werd ik voor het eerst moeder. Ik was vroeger zelf altijd een echt poppenkind en ik vond het heerlijk om met poppen en knuffels te spelen. Mijn zoon Billie speelde liever met blokken en auto’s en liet de poppen en knuffels links liggen. In de volgende zes jaar kreeg ik nog een jongetje en een meisje, Rocky en Frankie. In deze tijd kwam er ook een meisje naast ons wonen en voor haar maakte ik mijn eerste poppendrager, die ze heel vaak droeg. Mijn buurvrouw kreeg zoveel vragen over waar de poppendrager vandaan kwam, dat ze mij op het idee heeft gebracht om eens een paar te gaan maken.

Ik ben begonnen met de eerste poppendragers in begin 2020, toen de eerste lockdown werd ingesteld, in verband met Covid-19. Ik had nog wat stoffen liggen en ik ben gewoon begonnen.

Inmiddels is mijn jongste, een dochter, wel een echt poppenkind. Zij draagt haar pop heel vaak mee in haar poppendrager.

 

Over Julia

Mijn naam is Julia, het creatieve brein achter Studio Billie. Ik hou enorm van mooie stoffen, deze verzamel ik dan ook graag. Misschien komen ze ergens van pas. Ik ben in Rotterdam geboren maar ik ben voor de liefde naar Schiedam gegaan. Sindsdien woon ik daar fijn met mijn man en drie kinderen.

Tijdens de eerste lockdown wilde ik wat tastbaars neerzetten, ik wilde mijn creatieve ideeën kunnen verwerken. Ik had nog een mooie stof liggen en ik ben gewoon begonnen. Eind april 2020 is de eerste poppendrager online gekomen en toen is Studio Billie gaan groeien. Omdat de poppendrager vanaf het begin zo positief ontvangen werd, ben ik verder gaan kijken. Wat kan ik nog meer van mijn mooie stoffen maken?

 

De kracht van Studio Billie

Studio Billie heeft items die allemaal handgemaakt zijn. De stoffen zijn bijna allemaal vintage en voelen fijn en zacht aan. Ik hou ervan om mooie stoffen te gebruiken die fijn aanvoelen en er mooi authentiek uitzien. Daarnaast vind ik het belangrijk om items te maken die niet per se ‘typisch jongen’ of ‘typisch meisje’ zijn. Ik vind dat kinderen zich mogen inleven in de fantasie die zijzelf tijdens het spelen hebben, mijn handgemaakte items geven ze de kans hiervoor.

 

Vintage stoffen

Handgemaakte items

Authentiek Origineel

Genderneutraal

 

Volg Studio Billie op Instagram

Studio Billie is ook actief op Instagram! Volg @studio_billie voor exclusieve kijkjes achter de schermen, sneak peaks van nieuwe producten of stoffen en foto’s van de collecties!